1. Welcome to skUnity!

    Welcome to skUnity! This is a forum where members of the Skript community can communicate and interact. Skript Resource Creators can post their Resources for all to see and use.

    If you haven't done so already, feel free to join our official Discord server to expand your level of interaction with the comminuty!

    Now, what are you waiting for? Join the community now!

  2. LOOKING FOR A VERSION OF SKRIPT?

    You can always check out our Wiki for downloads and any other information about Skript!

Dismiss Notice
This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Skript cannot save any variables....

Discussion in 'Skript' started by McAcrylic, Dec 17, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. McAcrylic

    McAcrylic Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2017
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    [Skript] Cannot save any variables to the database 'default'.....
    ...
    [Skript] Cannot write variables in the database 'default'....

    I never had this issue before, even though most of ya'll might say it is because of my variables.scv file having too many variables, I had more variables in the past and yet I never had this issue. It happened a day ago and has caused my server to have a lot of performance issues.

    Any way I can fix this?

    What I have tried:
    - Deleting variables.scv

    (Does not work, still have the same issues)

    I am currently running Skript 2.2-fixes-v8b
     
  2. ShaneBee

    Moderator Resource Staff Supporter + Addon Developer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    2,184
    Likes Received:
    225
    #1 You have provided absolutely 0 information to help with this. Without console errors or anything else, there's really nothing we can do to help. Based on the 2 lines of errors you have sent (which I have never seen before) There's really no solution. You probably have a line in one of your scripts that is trying to save too many variables in a short amount of time
    #2 You are using a fork of Skript which was abandoned I believe 3 years ago. You should really consider updating to Bensku's fork, which is currently the only maintained version of Skript.
     
  3. McAcrylic

    McAcrylic Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2017
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    1. Besides the 2 messages I sent above, I have no idea which errors are linked to the issue therefore I was not able to provide the errors from console. Maybe if you tell me what I should be looking for specifically, then I will provide it.

    2. Send me the newer version downloads, rn I am using this after repeated changes of versions, https://github.com/SkriptLang/Skript/releases?after=dev28c I still have similar issues

    So far I have tried versions below dev 28 as the ones above that seems to not work for 1.8
     
  4. Runakai

    Moderator Supporter

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    497
    Likes Received:
    31
    Maybe try using 2.2-dev35b. I was using it for my 1.8 server, too and it worked pretty well
     
  5. ShaneBee

    Moderator Resource Staff Supporter + Addon Developer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    2,184
    Likes Received:
    225
    1) Im not sure what errors to look for, I cant see your console.
    I have never seen this error before. Like I said you probably have some code that is writing too many variables too fast.
    2) I would recommend using dev36, it works perfectly fine on 1.8.8
    If you are having issues with it, its generally an issue with an addon that requires an update.
     
  6. McAcrylic

    McAcrylic Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2017
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Ight, Ill look into it
    --- Double Post Merged, Dec 17, 2018, Original Post Date: Dec 17, 2018 ---
    What addons do you use?
     
  7. Runakai

    Moderator Supporter

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    497
    Likes Received:
    31
    In your config go to line 278 an check if everything is set correctly.
    Mine is like that:
    Code ( (Unknown Language)):
    1.  
    2.     default:
    3.         # The default "database" is a simple text file, with each variable on a separate line and the variable's name, type, and value separated by commas.
    4.         # This is the last database in this list to catch all variables that have not been saved anywhere else.
    5.         # You can modify this database freely, but make sure to know what you're doing if you don't want to loose any variables.
    6.      
    7.         type: CSV
    8.      
    9.         pattern: .*
    10.      
    11.         file: ./plugins/Skript/variables.csv
    12.      
    13.         backup interval: 2 hours
    14.      
    15.         # PS: If you don't want some variables to be saved in any database (e.g. variables that contain an %entity% which usually despawn when the server is shut down)
    16.         # you can modify the last database's pattern to not match all variables, e.g. use '(?!x_).*' to match all variables that don't start with 'x_'.
    17.         # Be very cautious when doing this however as unsaved variables cannot be recovered after the server has been stopped.
    18.         # I recommend to use a single character to denote unsaved variables (similar to local variables' '_'), e.g. '-', in which case the last database's pattern should be '(?!-).*'.
    19.      
    20.      
    21.      
    22.         # ==== Settings that should not be changed ====
    make sure the name of the .csv is correct
     
  8. McAcrylic

    McAcrylic Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2017
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    I've checked, and I even considered that as a possibility before you posted your suggestion, but thanks anyways!
    --- Double Post Merged, Dec 18, 2018, Original Post Date: Dec 18, 2018 ---
    [​IMG]
    and then there is this issue when launching...

    The fix is is to delete the whole variables file. I am not able to edit the file cus the file is too big for notepad++
    --- Double Post Merged, Dec 18, 2018 ---
    SO I found something out relating to this issue, for some reason, whenever the server lags (i.e. reloading a medium-large sized skript), the server will stack up the same variables in the variables.scv file. And once the file reaches a certain size, it starts with the error messages and occasionally, it lags the server.

    Any way to fix that?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page

Loading...