1. Welcome to skUnity!

    Welcome to skUnity! This is a forum where members of the Skript community can communicate and interact. Skript Resource Creators can post their Resources for all to see and use.

    If you haven't done so already, feel free to join our official Discord server to expand your level of interaction with the comminuty!

    Now, what are you waiting for? Join the community now!

  2. LOOKING FOR A VERSION OF SKRIPT??:

    You can always check our our Wiki for downloads and any other information about Skript!

Dismiss Notice
This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Is something like this possible with skript?

Discussion in 'Skript' started by Stefqnutz, Sep 23, 2019.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stefqnutz

    Stefqnutz Member

    Joined:
    Sep 23, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Hello, so today I wanted to remake the rust building mechanics I've seen a video where someone used a plugin not a skript. And I was wondering if you can remake that in skript.
    Here is the video:

    Thanks!
     
  2. ShaneBee

    Supporter + Addon Developer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    2,106
    Likes Received:
    150
    It's it possible? Yes. I've seen someone make an entire Rust remake server using Skript and doing all the work themselves.

    How? It's not a simple answer. A lot of work goes into things like this. Basically you are sending client side blocks (the glass) to show where the blueprint will be pasted. And then when conditions are met, you are setting the blocks at that location.
     
  3. Stefqnutz

    Stefqnutz Member

    Joined:
    Sep 23, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks. Can you give me kinda like an example code?
     
  4. ShaneBee

    Supporter + Addon Developer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    2,106
    Likes Received:
    150
    I hope you're joking.
    As I stated, this is not a simple thing to do.
    An "example" would not be anything less than 50 lines of code, and no one is going to write an "example" like that.
     
  5. Stefqnutz

    Stefqnutz Member

    Joined:
    Sep 23, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Alright
    --- Double Post Merged, Sep 25, 2019, Original Post Date: Sep 24, 2019 ---
    Atleast can you give me an event that I could start this? I really don't know how should I start this....
     
  6. TPGamesNL

    TPGamesNL Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2018
    Messages:
    1,311
    Likes Received:
    73
    Medals:
    If you don't know how to start this, I don't recommend that you start it.
     
    • Agree Agree x 2
  7. Stefqnutz

    Stefqnutz Member

    Joined:
    Sep 23, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
  8. ShaneBee

    Supporter + Addon Developer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    2,106
    Likes Received:
    150
    Im sorry but I have to agree with TPGamesNL

    As I stated, creating a system like this isn't going to be like 5 lines of code. You are probably going to have 100+ lines.
    You could use a multitude of events to start this, such as a tool change event, a sneak event, inventory click event, you could even use a command.
    That is just step one in the 20+ steps you're going to be doing here.
    And I have to admit, if you are stumped on step #1, then this is probably not the right task for you to be attempting to do.

    I recommend getting more comfortable with basic Skript before attempting to do something this advanced.
    Start by making some simple things, then move on to more advanced things.

    When attempting to do something of this nature, break it down, and work on each part separately rather than looking at the whole picture and trying to build the whole system in one go.
     
  9. Stefqnutz

    Stefqnutz Member

    Joined:
    Sep 23, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I probably didn't had to ask for the whole thing, what I want is an idea on how should I do so that when you right click
    So that it like creates a wall where the player looks (pretty much on the center of the screen)
    I just want to know that. If you can give me an idea on how should I do that then I would end this thread and just stop asking.
     
    #9 Stefqnutz, Sep 26, 2019
    Last edited: Sep 26, 2019
  10. ShaneBee

    Supporter + Addon Developer

    Joined:
    Sep 7, 2017
    Messages:
    2,106
    Likes Received:
    150
    Most likely use a click event, and some conditions to check and make sure the player is holding some specific tool.
    Then set the blocks relative to the location in the centre, ie 1 block east, 1 block west, etc
     
  11. Stefqnutz

    Stefqnutz Member

    Joined:
    Sep 23, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks! Thats what I wanted to know!
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Loading...